Ekonomi

Özel Halk Otobüsü Derneği Ücretsiz Biniş İçin Düzenleme İstedi

Tüm Özel Halk Otobüsleri Derneği (TÖHOB) Lideri Ercan Soydaş, ücretsiz binişle ilgili düzenleme istediklerini söyledi.

Soydaş, Burdur’da bir otelde düzenlenen Burdur İl Halk Otobüsleri Kooperatifi Toplu Taşıma Toplantısı’nda gazetecilere, Türkiye’de halk otobüslerinin halka ücretsiz hizmet verdiğini söyledi.

Kanuna karşı gelmek gibi bir amaçları olmadığına işaret eden Soydaş, “Zaten özel halk otobüsleri kurulduğu günden bu yana şehit yakınlarını, gazileri, polisi ve basın mensuplarını ücretsiz taşıyor. Üzülerek anıyoruz ki bu ücretsiz ulaşımla hep anıyoruz. Bu konuda açıklama yaptığımızda kamuoyundan ciddi tepki alıyoruz. Neden 15 Ekim’de karar aldık. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere ilgili bakanlıkların bu sese kulak vermesi gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Burdur Şehir İçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ali Bilgiç de Tüm Özel Halk Otobüsleri Derneği (TÖHOB) tarafından 19 Temmuz’da Ankara’da 28 bin 100 özel halk otobüsü temsilcisinin katılımıyla bir toplantı yapıldığını belirterek, 15 Ekim’de o toplantıda ücretsiz binişle ilgili bir düzenleme olmadığı takdirde tüm illerde ücretsiz biniş kartlarını kaldırma kararı aldıklarını hatırlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu