Yaşam

Doğumdan sonraki ay çiçeğiniz karakteriniz hakkında ne söylüyor?

doğum ay çiçeği Tıpkı burcumuz, uğurlu sayımız ve doğum taşımız gibi karakterimiz hakkında keşfetmediğimiz özellikleri de ortaya çıkarıyor. Yılın her ayı iki farklı çiçeğe sahiptir. Bu çiçeklerin sembolize ettiği özellikler, kişiliğimize ve eğilimlerimize benzer.

doğum ay çiçeği , sadece karakterimiz hakkında bilgi vermekten ziyade doğum gününde seçilecek en uygun çiçeği de yansıtır. eski zamanlardan beri doğum ay çiçeğiSüslemeler doğum günü sahibine uygun olarak yapılmaktadır.

Hadi ama doğum günün ay çiçeği ve karakteriniz hakkında neler söylediklerini birlikte keşfedelim. İşte 12 ayın özeli doğum günü ay çiçekleri

Ocak: Kardelenler ve Karanfiller



Ocak ayında doğanlar doğum ay çiçeği kardelenler ve karanfiller. Kışın yetişebilen birkaç çiçekten ikisidir. Kardelen çiçeği, sarkık beyaz çanları ve ince gövdesiyle karla kaplı bölgeyi delip geçerek ortaya çıkar. Sevgiyi, umudu ve saflığı sembolize eder. Karanfil çiçeği ise büyük fırfırlı yaprakları ve renkleri ile bağlılığı, sevgiyi ve sadakati temsil eder.

Ocak ayında doğan bireyler, sevdikleri zaman yürekten seven, tutkuyla bağlanan kişilik yapısındadırlar. Hayatta en değer verdiği şeylerin başında ailesi gelir ve çok sadık bir dosttur.

ŞUBAT: MENEKŞE VE SÜSEN ÇİÇEĞİ



Şubat denilince akla direkt olarak güller gelebilir. Ancak Şubat ayının ana kilit teması mor ve mor bitkilerdir. Şubat ayında doğanların doğum taşı bile ametisttir. Şubat ayında doğanlar doğum ay çiçeği menekşe ve iris çiçeği. Menekşe çiçeği eski çağlarda ilaç yapımında ve ayrıca tatlandırma amacıyla kullanılmıştır. Kalp şeklindeki yapraklar aşkı simgeler. Sadakat, alçakgönüllülük ve manevi bilgeliği temsil eder. İris çiçeği ise mor geniş yapraklarıyla umudu, bilgeliği ve sevgiyi temsil eder.

Şubat ayında doğan kişiler hayata her zaman umutla bakan bireylerdir. Bilgi öğrenmeye açık. Yaşama karşı kuralları ve yüksek yaşam standartları vardır.

MART: Nergis ve Sakura



Baharın habercisi Mart ayında doğanlar, doğum ay çiçeği nergis ve sakura. Nergis doğası gereği baharın neşeli ve ikonik çiçeğidir. Canlı sarı rengiyle nergis, şansı ve baştan başlamayı simgeler. Sakura ya da kiraz çiçeği renkleri ve görünümü ile bahara davettir. Kısa bir döngüye sahip olan sakura çiçekleri, hayatın hoş ama geçici olduğunu hatırlatır.

Mart ayında doğan kişiler genellikle gerçekçidir, ancak hayal dünyası geniştir. Bulunduğu ortamı ve tanıştığı insanların hayatlarını aydınlatmak ister. Memnun, neşeli ve iyimser bir kişiliğe sahiptir.

NİSAN: PAPATYA VE LALE



Nisan ayında doğanlar doğum ay çiçeği papatya ve lale. Yapılan araştırmalar doğrultusunda MÖ 3000 yıllarına kadar uzanan bazı taşların üzerinde papatyalara rastlanmıştır. Bu, papatyayı dünyanın en eski çiçeklerinden biri yapar. Yaprakları ve farklı renk tonları ile oldukça popüler olan papatya masumiyeti, saflığı, sadakati ve yeni başlangıçları simgeler. Lale, yüzyıllardır gerçek ve derin aşkla ilişkilendirilmiştir.

Mayıs ayında doğan kişiler, sevdikleri insanlara derinden ve koşulsuz bağlanırlar. Yeni başlangıçlar onları her zaman heyecanlandırır. Geçmişteki insanlara sadakat bazen onları zor durumda bırakabilir.

MAYIS: vadi zambağı ve alıç çiçeği



Mayıs ayında doğanlar doğum ay çiçeği vadi zambağı ve alıç çiçeği. Vadi Zambağı, çan şeklindeki pembe ve beyaz çiçeklerden oluşan görüntüsüyle büyüleyen, mis kokulu bir orman bitkisidir. Alçakgönüllülüğü, tatlılığı ve anneliği sembolize eder. Alıç çiçeği ise pembe ve beyaz çiçekleri olan ve dikenli kısımları olan bir ağaçtır. Umut ve memnuniyeti temsil eder.

Mayıs ayında doğan bireylerin doğuştan gelen bir iyimserliği vardır. Nazik ve sevgi dolu bir yapıları vardır. Anaç yönü yüksektir.

HAZİRAN: Hanımeli VE GÜL



Haziran ayında doğanlar doğum ay çiçeği hanımeli ve gül. Hanımeli borumsu yapısı ve renkleri ile güzel kokulu bir çiçektir. Tatlılığı ve bağlılığı sembolize eder. Aşkı, tutkuyu ve hoşluğu temsil eden gül, görüntüsüyle de büyülüyor.

Haziran ayında doğan kişiler özverili, sadık ve sevecen bireylerdir. Kendini seven, bakımlı ve sıcak kanlı insanlardır.

TEMMUZ: LARKSPUR VE NİLÜFER

Temmuz ayında doğanlar doğum ay çiçeği larkspur ve nilüfer. Larkspur, halk arasında larkspur olarak da bilinir. Uzun ince bir yapıya, küçük çiçeklere ve mavi, mor ve pembe renklere sahiptir. Sevgi ve şefkati temsil eder. Lotus, suyun yüzeyinde yüzen gösterişli bir çiçektir. Beyaz, pembe, sarı ve kırmızı gibi farklı tonlarda olabilir. Gösterişli olmasına rağmen saflığı ve sadeliği simgeler.

Temmuz ayında doğan bireyler oldukça sevecen ve sevecendir. Dışarıdan göründüğünün aksine oldukça sakin ve net bir hayatları vardır.

AĞUSTOS: Gelincik ve Glayöl



Ağustos ayında doğanlar doğum ay çiçeği gelincik ve glayöl. Gelincik geç açan bir yaz favori çiçeğidir. Hayal gücünü temsil eder. Glayöl ise Antik Roma’da savaş kazanıldıktan sonra gladyatörlere verilen ve adını buradan alan nadide bir çiçektir. Güçlü karakteri, ahlakı, dürüstlüğü ve cömertliği sembolize eder.

Ağustos ayında doğan insanlar özgürlüklerine düşkün kişilerdir. Sert hatları vardır. Verimlilikleri yüksektir.

EYLÜL: SABAH SAATI VE ASTER ÇİÇEĞİ



Eylül ayında doğanlar doğum ay çiçeği sabah zafer ve aster. Sabah zaferi, farklı renklerde çiçek açan trompet biçimli yaprakları olan bir çiçektir. Sevgiyi, şefkati, gençliği ve ölümlülüğü sembolize eder. Aster çiçeği ise yıldıza benzerliği ile adını Yunanca yıldız anlamına gelen aster kelimesinden alır. Farklı renk seçenekleri bulunmaktadır. Yıl boyunca çiçek açan aster, en canlı dönemini özellikle sonbaharda yaşar. Aşkı, bilgeliği, inancı ve masumiyeti temsil eder.

Eylül ayında doğan bireyler geçmiş anılarına düşkündürler ve karşılıksız severler. Her türlü bilgiye açık, saf ve inanç duyguları yüksektir.

EKİM: KADİFE VE KOZMOS ÇİÇEĞİ

Ekim ayında doğanlar doğum ay çiçeği kadife çiçeği ve evren çiçeği. Kadife çiçeği sonbaharın en güçlü çiçeklerinden biridir. Samimiyeti, üretkenliği ve güçlü iradeyi temsil eder. Kozmos çiçeği ise barışı ve dengeyi simgeler.

Ekim ayında doğan bireyler tutkulu, çalışkan ve kararlıdır.

KASIM: Şakayık ve Krizantem



Kasım ayında doğanlar doğum ay çiçeği şakayık ve krizantemler. Şakayık çiçeği, 100 yıldan fazla yaşayabilen, beğenilen kokulu bir bitkidir. Refahı, onuru ve romantizmi sembolize eder. Krizantem ise çok çeşitli renkleri ve çeşitliliği ile bilinen bir kesme çiçektir. Olumlu şans ve neşe getirdiğine inanılıyor.

Kasım ayında doğanlar genellikle cana yakın, arkadaş canlısı, sempatik ve neşelidir.

ARALIK: Hollywood (ILEX) VE MISIR ÇİÇEĞİ



Aralık ayında doğanlar doğum ay çiçeği çobanpüskülü ve mısır gülü. Holly teknik olarak bir çiçek değildir. Koyu yeşil yapraklı, kırmızı meyveli bir bitkidir ve yılbaşında çok rağbet görür. Süs bitkisi olarak kabul edilir. Baht, huzuru ve neşeyi temsil eder. Mısır gülü ise Akdeniz iklimine özgü mis kokulu bir çiçektir. Ekimi kolaydır ve yüzyıllardır yetiştirilmektedir. Umudu, azmi, yeni başlangıçları sembolize eder.

Aralık ayında doğan insanlar neşeli, umutlu ve kararlı bireylerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu