Ekonomi

BIST şirketlerinden güncel haberler

Investing.com – Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin bildirimlerine dayanarak hazırladığımız güncel şirket haber özetimize içeriğimizin devamında göz atabilirsiniz.

Girişim Elektrik Taahhüt Ticaret ve Sanayi A.Ş. ( GESAN)

Girişim Elektrik, Karasal Güneş Enerjisi Santrali inşaatı konusunda Tanrıverdi Mensucat ile anlaşmaya vardı. Anlaşma tutarı vergiler hariç toplam 3 milyon 950 bin lira olarak açıklandı.

Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( KCAER)

Kocaer Çelik, yılbaşından bu yana enerji bölümü için MENA ve Amerika kıtasından pahalı ilave çelik profiller için toplam 27,3 milyon dolarlık sipariş aldı.

plastik kartAkıllı Kart Bağlantı Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( PKART)

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında PKART payları 30/01/2024 (seans başı) ile 29/02/2024 (seans sonu) tarihleri ​​arasında kredi işlemlerine konu edilemeyecektir.

Future Varlık Yönetimi A.Ş. ( GLCVY)

Denizbank A.Ş.’nin gerçekleştirdiği vadesi geçmiş alacak satışında, 29/01/2015 tarihinde satışa sunulan 6 portföyden Tarım segmentinde anaparası 108 milyon TL olan portföy ihalesini Future Portföy Yönetimi kazandı. 2024, en yüksek teklifi vererek.

HatSan Gemi İnşa Bakım Onarım Deniz Nakliyat San. ve Tic. A.Ş. ( HATSN)

Hat-San Gemi İnşa’nın 15 Ekim 2023 tarihli Gemi Tamir, Bakım ve Onarım sözleşmesinin tutarı, ilave talepler doğrultusunda 4,02 milyon dolara ulaştı.

  • Yatırımlarınızı alışılmışın dışına çıkarın ve başarıya adım atın! InvestingPro, borsa verilerinden adil fiyatlara, sağlık durumu analizlerinden profesyonel grafiklere kadar her şeyi bir araya getiriyor. Özel planlarımızla %60’a varan indirimlerle başarılı bir finansal geleceğin kapılarını açın. 2 yıllık abonelik için INVTROZEL2 koduyla avantajlardan hızla yararlanın. 31 Ocak’ta sona erecek bu fırsatı kaçırmayın! KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ.

MilpaTicari ve Endüstriyel İşler Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( MİPAZ)

Tetamat Gıda Yatırımları’nda Zincir Perakende İşletme Sermayesi Yatırım Fonu’na ait TETMT’nin ödenmiş sermayesinin %40,6’sı ve 454.220,96 TL nominal değerli 45.421.096 adet hissenin devrine ilişkin 29.01.2024 tarihli Milpa, Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Payı GİBİ. Dönem Sözleşmesi imzalandı.

Turkcellİrtibat Hizmetleri A.Ş. ( TCELL)

Turkcell, şirket süreçlerinin odaklı ve verimli yönetilmesine odaklanan bir veri merkezi şirketi kurmaya karar verdi. Söz konusu şirketin tamamı Turkcell’e ait olacak; Veri işleme, bilgi analizi, veri depolama, sunucu barındırma, sunucu kiralama, bulut analizi ve bilgisayar programlama alanlarında faaliyet gösterecek. Başlangıç ​​sermayesi 250.000 TL olacaktır. Şirket içindeki veri merkezi operasyonları bölünme yoluyla yeni kurulacak şirkete devredilecektir.

Astor Güç A.Ş. ( ASTOR)

Astor Power, Hava Şalt & Kiosk Standart Alımı ihalelerinde 9,7 milyon dolarlık teklifle ihaleleri kazandığını açıkladı.

Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş. ( ECOS)

Ekos, Enerjisa Güç( ENJSA), YEKA 2 projesi kapsamında kurulması planlanan 8 RES santralinin trafo merkezi rölelerinin temini için 730 bin euro bedelle Malzeme Tedarik Anlaşması imzaladı.

Europower Güç ve OtomasyonTeknolojileri Sanayi Ticaret A.Ş. ( EUPWR)

Europower, Toroslar Elektrik Dağıtım’ın gerçekleştirdiği Hava Şalt & Kiosk Standart Alım İşi ihalesine şirketin en iyi teklifi 7,2 milyon dolar ile verdiğini açıkladı.

Türkiye İş Bankası ( ISCTR)

Türkiye İş Bankası, yüzde 100 iştiraki Trakya Yatırım Holding’in sermayesinin 2,8 milyar TL artırıldığını açıkladı.

Kervan Besin Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( KRVGD)

Kervan Besin, Polonyalı iştiraki PWC Odra’nın davacı olduğu davada arabuluculuk süreçlerinin mahkeme tarafından onaylandığını ve PWC Odra’ya 1,7 milyon euro tazminat ödeneceğini açıkladı.

Oncosem Onkolojik Sistemler Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( ONCSM)

Oncosem, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi’nin iştiraki Santek Sıhhat tarafından açılan ihaleyi 29,1 milyon TL’ye kazandığını duyurdu.

Türkiye Garanti Bankası ( GARAN)

Garanti Bankası’nın 2023 yılı 12 aylık konsolide net kârı 86.374.997.000 TL olarak açıklandı. Bankanın 2022 yılı 12 aylık net kârı 58 milyon 285 milyon 378 bin TL oldu.

Bankanın 2024 yılına ilişkin beklentileri ise şöyle açıklandı:

  • TL Kredi Büyümesi (Yıllık) %59 ~TÜFE
  • YP Kredi Büyümesi (Dolar, Yıllık) %5 Düşük tek haneli büyüme
  • Net Kredi Riski Maliyeti 61 baz puan ~125 baz puan
  • Net Faiz Marjı 260 baz puan daralma Yatay
  • Net Fiyat ve Komiteler %140 >Ortalama TÜFE
  • Operasyonel Harcama Büyümesi %103 >Ortalama TÜFE
  • Ortalama Özsermaye Kârlılığı %44,50 %34-36

InvestingPro ile Yatırımlarınızı Zirveye Taşıyın!

Borsa bilgileri, adil fiyat, sağlık durumu ve profesyonel grafikler dahil, yatırımlarınızdan yararlanmanıza yardımcı olacak tüm araçlara InvestingPro ile erişin! InvestingPro’yu seçtiğiniz plana göre %60’a varan indirimle almak için indirim kuponlarımızı kullanabilirsiniz. Yıllık abonelik için INVTROZEL1A kodunu kullanabilirsiniz. 31 Ocak tarihine kadar geçerlidir. KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu