Haber

“Çiftlik Bankası” davasının firari zanlısı Osman Naim Kaya hakim karşısına çıktı

“Çiftlik Bankası” davasının bir numaralı zanlısı Mehmet Aydın’ın “kara kutusu” olduğu belirtilen ve Uruguay tarafından iade edilen firari sanık Osman Naim Kaya adliyeye sevk edildi.

“Kara para aklama”, “vergi kaçakçılığı”, “suç örgütüne üye olmak”, “dolandırıcılık” gibi suçlardan aranan Kaya, kırmızı bülten çıkarılmasının ardından 8 Nisan Cumartesi günü İstanbul’a getirildi. Türkiye’ye iade talebi kabul edildi. güvenlik işlemleri tamamlanmıştır.

İstanbul Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince sorgulanan Kaya’nın, polise verdiği ifadede, daha önce hiç tanıdığı olmayan Mehmet Aydın ile sosyal medya aracılığıyla tanıştığını ve Aydın’a nasihat ettiğini söylediği öğrenildi. ve ailesi, konut ve araç alımında Uruguay’a geldi.

“Danışmanlık” çalışmaları karşılığında Aydın’dan yönetim kurulu adı altında yaklaşık 537 bin dolar aldığını belirten Kaya’nın, Çiftlik Bank kurulurken Uruguay’da bulunduğunu ve bununla hiçbir ilgisi olmadığını öne sürdüğü iddia edildi. Paraguay’a hiç gitmemişti.

Kaya’nın Çiftlik Bank zanlısı Mehmet Aydın ile herhangi bir ortaklığı olmadığını öne sürerek hakkındaki suçlamaları reddettiği belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki işlemlerini tamamlayan Kaya, Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

Dönem

“Çiftlik Bankası” davası kapsamında 2018 yılında Uruguay’da yakalanan Osman Naim Kaya’ya sanık Mehmet Aydın’ın işlerini yürüttüğü gerekçesiyle 4,5 yıl ev hapsi verildi.

“Kara para aklama”, “vergi kaçakçılığı”, “suç örgütüne üye olmak”, “dolandırıcılık” gibi suçlardan aranan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Kaya’nın iadesi talebinin kabul edilmesinin ardından, zanlı 8 Nisan Cumartesi günü Türkiye’ye gitti. getirilmişti.

orhangazi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu