Ekonomi

Borsada işlemler Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemin devreye girmesi ile geçici olarak durdurulmuştur.

Borsa İstanbul AŞ, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi’nin devreye alınmasıyla birlikte borsadaki tüm işlemlerin geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

Borsa İstanbul’un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi’nin devreye alınmasına ilişkin açıklaması KAP’ta (KAP) yayınlandı.

Açıklamada, saat 17:14:58 prestijiyle endeks bağlantılı devre kesicinin devreye girerek Pay Piyasası, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) Hisse Senedi ve Hisse Senedi Endekslerine dayalı sözleşmeler ile Borçlanma Araçları Piyasası’ndaki ( BAP) Hisse Senedi Repo Pazarı süresiz olarak durdurulmuştur. belirtildi.

Açıklamada, Pay Piyasası’nda kapanış seansı ile saat 18:01’de, VİOP Hisse Senedi ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmeler için sürekli işlem yöntemiyle saat 18:08’de yeniden işlemlere başlanacağı ifade edilerek, BAP Hisse Repo Pazarı’ndaki işlemlere bugün yeniden başlanmayacağını vurguladı.

Açıklamada, açığa satışın mümkün olduğu işlem hatlarında açığa satış işlemlerinde seans sonuna kadar yukarı adım kuralının uygulanacağı kaydedildi.

Borsa İstanbul’da endeksteki yüzde 5 ve yüzde 7’lik anlık kayıplarla tetiklenerek panik süreçlerin yatırımcıların zararını en aza indirmek için Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi kullanılıyor.???

haber-golpazari.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu