Haber

Ali Erbaş: Kur’an dersi için öğrencilerimize rehberlik etmemiz gerekiyor

Gölcük ilçesindeki Hacı Fatma Kahraman Mescidi’nde düzenlenen hafızlık sertifika törenine katılan Erbaş, 2022 yılında yaklaşık 12 bin hafızın başarılı olduğunu ve sertifikalarını aldıklarını söyledi.

Erbaş, prestiji ve diplomasıyla hafız sayısının 200 bin civarında olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“400 bin civarında hafızlık yapıp da icazet almamış hafızımız var. 400 bin civarında var. Yetiyor mu? Yetmiyor. Nüfusumuza baktığımızda daha çok hafıza ihtiyacımız var. eğitimlerini tamamlayıp mihraplarımızda imam olacaklar.Kürsülerimizde, kürsülerimizde hatip olacaklar.İnşallah Diyanet İşleri Başkanlığı olarak imamlarımızı, müezzinlerimizi, vaizlerimizi, müftülerimizi ve bünyemizde görev sahibi olan tüm hocalarımızı istiyoruz. Önce hafız olmak.Hafız mihrap, minber, kürsüye çok yakışır.Hafızlarımız inşallah imam-hatip eğitimlerini tamamlayıp ilahiyat fakültesinde eğitimlerini alırlar.İmam hatipte görev yapan hocalarımıza hayırlı olmasını dileriz. okullar hafız olmalıdır. Hafız hocalarımızın derslerde ve kürsülerde ders verirken derslerini vermelerini diliyoruz.”

– “Öğrencilerimizi yönlendirmemiz gerekiyor”

10-12 yıl önce okullarda seçmeli Kur’an-ı Kerim ve siyer derslerinin başladığını hatırlatarak, “Doğru mu ödüyoruz?” diye soran Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seçmeli derslerle ilgili tercihler önümüzdeki haftalarda başlayacak. Bu kadar emekle elde ettiğimiz haklarımızı doğru kullanmamız gerekiyor. Çocuklarımızı, öğrencilerimizi yönlendirmemiz gerekiyor. Kur’an derslerini seçmeleri için onlara yol göstermemiz gerekiyor” a.Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hutbelerde dile getiriyoruz ama yetmiyor.Anneler,babalar, hocalarımız bu bir fırsat.Ülkemizde örgün eğitim yoluyla din eğitimi alanların oranı hep yüzde 15’in altında. Peki geri kalan yüzde 85 dinini nereden öğrenecek? Kitaplarını nereden öğrenecek? Öğrenecekler ya da işte fırsat. Bir okuldaki tüm öğrenciler isterlerse Kur’an dersini seçebilirler. Orada bu fırsat mı?”

Okul müdürlerine seslenen Erbaş, “Öğrencilerinizi Allah’ın kitabını öğrenmeye teşvik edin ve onlara yol gösterin. Bundan siz de yararlanacaksınız. Bundan mükafat alacaksınız. Bazı okullarda yüzde 10, yüzde 20 öğrenci seçiyor. Bu bu okul mu?” Müdür için gerçekten üzücü bir olay. Yüzde 10 Kuran’ı mı seçecek? Diğer yüzde 90 neden öğrenci seçmiyor? Burada okullarımızda bulunan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerimize seslenmek istiyorum. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi 9’dur. Yıl boyunca bir öğrencinin alması sağlanır. 4. sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar; 9 yıl. 9 yıl sonra imam olacak bir gencin bilgi alması mümkündür.” ifadelerini kullandı.

Bu imkanların iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Erbaş, camilerde yaz Kur’an-ı Kerim kurslarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Okunan duaların ardından Erbaş, tasdik belgelerini hafızlara verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu