Teknoloji

Yeni COVID varyantı Eris, “Salgın geri mi dönüyor” sorusunu sormaya başlıyor

Eris, yeni bir COVID varyantı , vakaların ve hastane başvurularının ülke çapında artmasıyla Birleşik Krallık’ta gündem olmayı başardı. Bu varyant aynı zamanda tüm dünyada mevcuttur. COVID-19 geri mi dönüyor?sorusunu akla getiriyor.

İlk olarak geçen ay varyant olarak sınıflandırıldı Erisveya EG.5.1 , Omicron’un bir alt varyantı ve o zamandan beri Dünya Sağlık Örgütü’nün izlenen varyantlar listesine eklendi. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) verilerine göre 20 Temmuz itibarıyla, Haftalık yüzde 20,51 artışla Birleşik Krallık’taki tüm olayların yüzde 14,55’ini oluşturuyor.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre ABD’de 23 Temmuz ile 5 Ağustos ortası arasındaki tüm COVID-19 vakalarının yüzde 17,3’ünden Eris sorumludur ve şu anda en yaygın varyanttır.

Bununla birlikte, yeni varyantların ortaya çıkması alışılmadık bir durum değil. Şu anda bu türün öncekilerden daha tehlikeli olduğunu gösteren hiçbir kanıt yok.

Ancak bunun nedeni, Birleşik Krallık’ta olayların arttığı Temmuz ayının son haftasındaki hastaneye başvuru sayısından kaynaklanıyor. 100.000’de 1.97’ye yükseldiği bir dönemde ortaya çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu