Haber

Ürdün ve Mısır, İsrail’in Gazze’deki okul saldırılarını kınadı

Ürdün ve Mısır, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki El Fahura ve Tel ez-Zater okullarını hedef almasını “uluslararası hukukun ihlali” ve “savaş suçu” olarak nitelendirerek kınadı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail’in, BM Yakın Bölgedeki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı kapsamında Gazze Şeridi’ndeki El-Fahura Okulu ve Tel ez-Zater Okulunu hedef aldığı belirtildi. Çok sayıda kişinin sığındığı Doğu (UNRWA) kınandı.

Açıklamada, Ürdün’ün “tüm insani ve ahlaki değerlere ve uluslararası insancıl hukuk kurallarına aykırı” olan bu eylemi reddettiği kaydedilerek, Filistinliler için süregelen adalet ve savunma eksikliğinin ve ciddi bir mağduriyetin yaşandığı belirtildi. uluslararası hukuk ve uluslararası insani hukuk ihlalleri derhal durdurulması gereken önemli bir konudur. Çöküşü temsil ettiği bildirildi.

Açıklamada, Gazze’ye yönelik bu şiddetli savaşın ve sivillere, sivil binalara, okullara, hastanelere ve ibadethanelere yönelik saldırıların durdurulması için çabaların birleştirilmesi gerektiği vurgulanarak, başta BM Güvenliği olmak üzere uluslararası topluma ve uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunuldu. Konsey, “Bu saldırının yol açtığı bu trajediyi durdurmak için gerekli tüm adımları atacak.” “Tedbir ve eylemlerin uygulanması” çağrısında bulunuldu.

Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Yerinden edilmiş yüzlerce Filistinli için güvenli bölge” olan Fahura Okulu’nun bombalanmasının, BM ve onun yardım kuruluşlarına yönelik kasıtlı bir hakaret ve yeni bir savaş teşkil ettiği kaydedildi. Soruşturmayı ve faillerin hesap vermesini gerektiren suç.

Açıklamada, Mısır’ın “çok sayıda Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı saldırıları” kınadığı belirtilirken, bu saldırıların İsrail’in Gazze Şeridi’nde sivillere yönelik ihlallerine bir yenisini daha eklediği vurgulandı.

Açıklamada, etkili uluslararası taraflara ve BM Güvenlik Konseyi’ne, Gazze Şeridi’ndeki insanların acılarına son vermek, derhal ve koşulsuz ateşkes uygulamak ve Filistinli sivillere gerekli korumayı sağlamak için derhal müdahale etmeleri çağrısında bulunuldu.

İsrail ordusu bugün Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nı, çok sayıda kişinin sığındığı UNRWA’ya bağlı El Fahura Okulunu ve Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kasabasındaki Tel ez-Zater Okulunu bombaladı. Soyun.

İsrail baskınında çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirilirken, okul koridorlarına bırakılan cesetlerin kaldırılmasında büyük zorluklar yaşandığı bildirildi.

habersapanca.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu