İş

TÜGİAD Başkanı Çevikel, işveren EYT’lilere ‘maaş bağışı’ çağrısı yaptı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay’da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremin yarattığı tahribat büyük oldu.

Depremin hemen ardından, sarsıntılardan etkilenen Kahramanmaraş merkezli bölgede kurumlar yaraları sarmak için harekete geçti.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinde ülkemizin büyük bir dayanışma örneği gösterdiğini belirterek, bölgedeki sorunlar çözülene kadar takviye kuvvetlerin sürdürülmesi gerektiğini söyledi. tamamen bitti.

EYT’lilere maaş bağışı çağrısı

EYT Yasası ile emekliliğe hak kazanan patronlara da çağrıda bulunan Nilüfer Çevikel şu ifadeleri kullandı:

Her zaman olduğu gibi, kadınlarımız beyin sarsıntısında birçok zorlukla karşılaşıyor. Bu amaçla; Bir yıllık emekli maaşımı depremzedelerin acılarını hafifletmek ve mümkünse onlara istihdam yaratmak için AFAD’a bağışlıyorum. Benim gibi iş dünyasından birçok ismin bu yasa ile emekli olduğunu biliyorum. Onları bu uğurda bağış yapmaya davet ediyorum.

“Kadınlar ekonomik, sosyal ve siyasi hayatta daha fazla rol almalı”

TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, toplumsal yapının gelişmesi için kadınların eğitime, iş hayatına ve siyasete katılımlarının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi:

Kültürel çevre, ailevi sorumluluklar, eğitim düzeyi vb. nedenlerle kadınlar iş dünyasında erkekler kadar yer alamamaktadır. Bunun önünde ticareti erkeklerle ilgili bir dünya olarak gören anlayış hem erkeklerin hem de kadınların kafasındaki ilk engeldir. Ancak kadınların iş hayatına daha fazla katılımı bir demokrasi ve toplumsal kalkınma meselesi olarak görülmelidir. Kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal hayatta daha fazla rol oynadığı bir toplum, nitelikli bir dönüşüm sağlayacaktır. Bu nedenle kadınların içinde yaşadıkları toplumda karar alma sistemlerinde söz sahibi olabilmeleri için en etkili yol iş hayatına katılımlarıdır.

“Kadınlar daha çok yönetici olmalı”

Kadınların iş dünyasındaki ekonomik katkısı çok pahalı. ‘Bu yetmez’ diyoruz. Kadınlar daha çok yönetici, girişimci noktasında olmalıdır. Ulu Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde tüm dünyanın gözü önünde aldığımız bu hakları kullanmak ve çalışmak durumundayız. Daha fazla kadın yöneticiye sahip olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kadın üzerine oynanan bahislerin sadece seçim dönemlerinde ya da Dünya Kadınlar Günü’nde gündeme getirilip unutulmaması için hepimize değerli bir misyon var. Sürdürülebilir büyümenin en değerli kilit noktalarından birinin istihdam olduğunu ve bu kilidi açacak en değerli anahtarın da kadınlarımız olduğunu unutmayalım.

 

seyitgazi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu