Haber

Telefonlarına banka uygulaması yükledikleri kişileri dolandıran şebekeye operasyon

Eskişehir merkezli 11 vilayette düzenlenen operasyonda, mesken ve devre mülk sahiplerini, yüksek fiyatlardan satış vaadiyle telefonlarına yükledikleri taşınabilir bankacılık uygulamaları üzerinden dolandırdıkları tez edilen 30 kuşkulu gözaltına alındı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Vilayet Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü gruplarınca, nitelikli dolandırıcılık kabahati ihbarı üzerine çalışma başlatıldı.

Devre mülk ve konut ilanlarından ulaştıkları bireylere piyasa kıymetinin üzerinde satış vaadinde bulunan zanlıların, buluştukları mağdurların cep telefonlarına kurdukları dijital bankacılık uygulamasıyla yüklü ölçüde kredi çekip kendi hesaplarına aktardıktan sonra programı sildikleri belirlendi.

Bunun üzerine Eskişehir, İstanbul, Gaziantep, Samsun, Çanakkale, Afyonkarahisar, Kütahya, Antalya, Balıkesir merkez ve Edremit ilçesi, Manisa’nın Akhisar ve Muğla’nın Bodrum ilçelerinde belirlenen 41 adreste, 42 şüpheliye yönelik eş vakitli operasyon başlatıldı.

Zanlıların konut ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 2 silah, bir ölçü uyuşturucu, cep telefonları, sim kartlar, devre mülk sahiplerinin isimlerinin bulunduğu listeler, not defteri, ajanda, dizüstü bilgisayar, flaş bellekler ve kimi şirketlere ilişkin çok sayıda evrak ele geçirildi.

Gözaltına alınan 30 kuşkulu, emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi. Adliyeye getirilen şüpheliler ortasında bulunan bir bayan, “Daha yapamadıklarımızı yapacağız.” diye bağırdı.

Şüphelilerin savcılıktaki sorgularının ve 12 zanlının yakalanmasına yönelik çalışmanın sürdüğü öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu