Ekonomi

Samsun’da sağanak yağış yüzlerce kişiyi kurtardı

Kentte gece saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde şiddetini artıran şiddetli yağış nedeniyle menholler taştı, trafikte aksamalar yaşandı, bazı konut ve işyerleri su altında kaldı, ağaçlar devrildi.

Ekipler, oluşan su birikintilerini tahliye etmek için yoğun çaba harcadı.

Saathane Meydanı, Gazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Belediyeevleri, Gar ve Kale bölgelerinde ağır su birikintileri oluştu.

Belediye ekipleri yoğun yağış sonrası tıkanan rögarları açmak ve yağmur suyunu tahliye etmek için çabaladı.

yol çöktü

İlkadım ilçesinde Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı çalışması yaptığı Tabip Kamil Caddesi’nde yolda çökme meydana geldi.

Yaklaşık 40 santimetre çöken yolda park halindeki araçlarda hasar oluştu. Vatandaşlar kendi çabalarıyla araçlarını kurtarmaya çalıştı.

Samsun-Sinop karayolunun Baruthane mevkii ile Liman Mahallesi kavşağında araçlar su birikintilerinde mahsur kaldı.

Sürücüler 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. Hayatta kalanlar tekneyle kurtarıldı. Samsun-Ankara karayolunda kent giriş ve çıkışlarında oluşan su birikintileri trafikte aksamaya neden oldu.

Su birikintileri nedeniyle otoyolda uzun kuyruklar oluştu. Kentte çok sayıda alt geçit suyla doldu.

Sağanak yağış nedeniyle eski Sanayi Sitesi ve Gülsan Sanayi Sitesi de sular altında kaldı. Vatandaşlar dükkanlarını temizleyerek su altındaki araçlarını kurtarmaya çalışıyor.

Yüzlerce kişi kurtarıldı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden (AFAD) alınan bilgiye göre, AFAD Arama Kurtarma Birim Müdürlüğü ekipleri, Terme, Çarşamba ve Salıpazarı ilçelerinde mahsur kalan 500 mevsimlik tarım işçisini güvenli bölgeye götürdü.

Kent genelinde 08.00 ile 11.30 saatleri arasında sağanak yağışın oluşturduğu su birikintilerinde mahsur kalan 118 vatandaş tahliye edildi.

‘Su azdı, geçeriz dedik’

Öte yandan 100. Yıl Bulvarı Kilise Kavşağı’ndaki alt geçit sular altında kaldı. Otomobilleriyle suya düşen 4 kişi, yüzerek alt geçitten çıkmayı başardı.

Kadınların bağırması üzerine çevredekiler yardıma koştu. 4 kişi park halindeki otobüse bindirildi.

Hayatta kalan kadınlardan biri, alt geçide girerken suyun az olduğunu ve geçebileceklerini düşündüklerini ancak bir anda dolan alt geçitte suya sıkışıp kaldıklarını ve yüzerek kaçmayı başardıklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu