Yaşam

Ölümü herkesi şok etti! Siyaset ve sanat camiasından art arda “Erkin Koray” mesajları

Anadolu Rock müziğinin efsane ismi Erkin Koray 82 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir Kanada’nın Toronto kentinde kızıyla birlikte yaşayan Koray’ın ölümü herkesi yasa boğdu. Ünlü isimler ve sanatçılar Erkin Koray için taziye mesajları yayınladı.

İşte o mesajlardan bazıları:

Yedi Mola: Erkin Koray’ı kaybettik. Önce yazdım sonra sildim. İnanamadım. Umarım yoğun bakımdan çıkar. Ama maalesef haberler bu doğru. Ailesine, tüm sevenlerine, hepimize ve en çok da kızı Damla’ya sabırlar diliyorum. Kaybın için üzgünüm.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: Türk rock müziğinin efsane ismi Erkin Koray’ı kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına, dostlarına, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum.

“DÖNEMİN ORTASINDAYIZ”

Ayşegül Aldinç:O da gitti… Lonely Wharf’ın tam ortasındayız…

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, şunları söyledi: Bir efsaneyi daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Unutulmaz şarkıların altında imzası olan Türk rock müziğinin mimarı #ErkinKoray’ı kaybetmenin acısını yaşıyorum. Usta sanatçıya Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

“HER ZAMAN SANATI İLE ANILACAKTIR”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Değerli sanatçımız Erkin Koray’ı maalesef kaybettik. Eserleriyle Türk rock müziğini solumuş, melodileriyle Anadolu’yu rock müzikle bütünleştirmiş bir insandı. Her zaman sanatıyla anılacak, Allah rahmet eylesin.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Bir efsaneyi kaybettik. Ölüm haberini aldığımız Erkin Koray’a Allah’tan rahmet; Ailesine, sevenlerine ve müzik dünyasına başsağlığı diliyorum.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Yüreğimize dokunan efsane şarkılarıyla milletimizin beğenisini ve sevgisini kazanan, kültürümüze unutulmaz bir değer mirası bırakan usta sanatçımız Erkin Koray’a Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun…

“ÜLKEMİZİN MÜZİĞİNE DAMGA YAPAN SANATÇIMIZ”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Rock müzik tarzındaki sayısız bestesi ve Anadolu Rock tarzındaki türkü düzenlemeleriyle ülkemiz müziğine damgasını vuran sanatçımız Erkin Koray’ın vefat haberini almanın üzüntüsü içerisindeyim. Yakınlarına, sevenlerine ve tüm sanat camiasına Allah’tan rahmet ve sağlık diliyorum.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: “Dünyada neşe olduğuna inandım.” Anadolu’nun özgün sesi Erkin Koray gökkubbemizde hoş bir sesle aramızdan ayrıldı. Bu topraklara olan sevgisi ve inancı unutulmayacaktır. Usta sanatçıya Allah’tan rahmet diliyorum. Cennet olsun. Hepimize iyi şanslar.

“ERKİN KORAY’I KAYBETMENİN DERİN EYERİNDEYİZ”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Cemalim, Fesuphanallah, Garbage gibi unutulmaz müziklerle hafızalarımıza kazınan Anadolu Rock müziğinin usta ismi Erkin Koray’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu