Haber

Mithat Sancar, Bahçeli’nin “HDP’nin kapısı kilitli olmalı” sözlerine yanıt verdi: Biz kilit partiyiz diyoruz, o kilitten bahsediyor.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin kapatılması davasının seçim sonrasına bırakılması için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurduğunu açıklarken, Anayasa Mahkemesi başvuruyla ilgili kararını yarın vereceğini açıkladı.

BAHÇELİ’DEN ERTELEME TALEBİNE ÇOK GÜÇLÜ TEPKİ

Partisinin kümelenme toplantısında iddiaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP’nin talebine sert çıktı. HDP kapatma davasının seçim sonrasına bırakılmasının adalet unsurlarına tamamen aykırı olduğunu vurgulayan Bahçeli, “HDP vakit kaybetmeden kapatılmalıdır. Bölücü ve terör yatağının kapısı kilitlenmelidir. HDP’nin talebi üzerine Anayasa Mahkemesi’nin davayı sulandırmasına ilişkin, “Başka kimse olmayacak. Anayasa Mahkemesi’nin zamanı manipüle etmesi teröre su getirmektir. Davanın seçim sonrasına bırakılması adalete aykırıdır” dedi.

“KİLİT TARAF BİZİZ DİYORUZ”

Bahçeli’ye yanıt veren Sancar, “Anahtar biz diyoruz, kilitten bahsediyor. Hepsini açıyoruz. Bu ülkede kilitçiler sizin taleplerinizi karşılayacak kadar üretemiyor bile. Öyle anahtarlarımız var ki kırarız.” hangi kilidi açarsan aç bu mücadele ve kararlılık öyle büyük ki seçimler yani en fazla 4 ay milletin kapını kilitlediği tarih olacak millet o kilidi senin kıracak kapı.” dedim.

“KOLUMUZ, KANATIMIZ, İLKEMİZ”

Sancar, sözlerini şöyle sürdürdü: “HDP’yi kanadı kırık bir şekilde seçime sokacağını sanan iktidar bloğu iyi bilsin ki kolumuz kanadımız milletimizdir, milletimizdir. Kolumuz kanadımız milletimizdir. emekçilerdir, halkçı ve sosyalist siyasetimizdir.Bu topraklarda yeşeren ve büyük umutlar yeşerten güçlü fikrimizdir, dayanışmamızdır, tecrübemizdir, yüreğimizdir.Bugün hükümetin küçük ortağı yine üfledi, talimat gönderiyor. Bırak gitsin. Talimatı Anayasa Mahkemesi’ni tehdit ediyor. Açık ve net bir şekilde şantaj yapıyor. “Artık anayasa diye bir şey yok. Anayasayı çiğnemekten vazgeçin, ayaklar altına almaktan en ufak bir çekinceleri yok. Çünkü onların kurtuluşu kanunsuzluk ve zorbalıktır.”

SANCAR FIRSATLA KONUŞTU

Bu sadece MHP’nin konuşması olarak anlaşılmamalıdır. Bu iktidarın siyasetidir, rejimin siyasetidir. Bu nedenle yapılan her şey birlikte yapılır ve halka birlikte hesap vereceklerdir. Evet MHP Genel Lideri çıkıp bu tehditleri yapıyor. İtirazları varsa, bunu açıkça söyleyebiliyorlarsa, iktidar kanadının diğer sözcülerinin de bir sözü olmalı. Bizim dışımızdaki muhalefet partilerine de sesleniyoruz. Bu kadar açık bir anayasa ihlaline, bu yıldırma ve tehdit politikasına sessiz kalamazsınız. Sessiz kaldığınız her zorbalık pratiği, nihayetinde ülkeye hakim olmayı amaçlayan sistemin bir aynasıdır. Bu aynayı hep beraber görelim, bu planları beraber bozalım. Bu bizim Türkiye halklarına karşı tarihi sorumluluğumuz, en büyük misyonumuzdur.”


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu