Haber

Levent Spor Salonu’nda Dijital Dolandırıcılık İddiaları

LEVENT’te bir alışveriş merkezinde yer almaktadır. spor İşletmecinin iddiasına göre, biri eski çalışan 6 çalışan, spor salonunun dijital üyelik ve mali kontrol sistemine müdahale ederek yüzlerce üyeyi dolandırdı. Spor salonunun avukatı Büşra Bengi Yayla, “Hata amacıyla kurulan örgütün faaliyeti kapsamında dolandırıcılık ve güven suistimalinin işlendiği kanaatiyle savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Emin olmamakla birlikte suçu işleyen şahısların hesaplarına yatırılan para miktarının 1.5 milyon TL’yi geçtiğini tespit ettik.Salon Spor Müdürü Merve Kara, “Bu takım arkadaşları en az 7-8 yıldır birlikte olduğumuz çalışanlarımız. Burada üyelere karşı mağdur olduk ve üyeler bize karşı mağdur edildi. Taraflar arasındaki hukuki süreç devam etmektedir.

Levent’te bir alışveriş merkezindeki spor salonunda, işletmecinin iddiasına göre 5’i aktif çalışan eski bir çalışan, spor salonunun dijital üyelik ve mali kontrol sistemine müdahale ederek işletmeyi ve yüzlerce üyeyi dolandırdı. Durum; Spor salonunun marka değiştirip yabancı yatırımcı ile çalışma kararı almasının ardından yapılan mali incelemelerde belirlendi. İşletmede yapılan kontrollerde 1 eski çalışan, 1 satış müdürü, 3 satış temsilcisi ve 1 resepsiyonist olmak üzere toplam 6 kişinin üyelik işlemleri yaparak, nakit ödeme ve para kullanarak hesaplarına para aktardığı belirlendi. sipariş prosedürleri. İşletmede yaklaşık 1.5 milyon TL’lik maddi zarar olduğu, 150’den fazla mağdur üye olduğu ileri sürüldü. Durumu fark eden yönetim, yaklaşık bir yıl önce işten ayrılan Mehmet CB, Gamze K., Seda G., Emirhan K., Hakan T. ve eski çalışanı Ethem E. hakkında hata yaptı. Taraflar arasındaki hukuki sürecin devam ettiği öğrenildi.

ŞİRKET HESABINA AKTARILMASI GEREKEN PARALARIN KİŞİSEL HESAPLARA AKTARILDIĞINI GÖRDÜK

İşletmenin Spor Müdürü Merve Kara, “1 Ocak itibari ile yeni marka değişikliğine geçtik ve bu yeni marka değişikliğinde kontrol süreci başladı. Kontrol süreci itibari ile satışlarda eksiklik tespit edildi. uzun süredir birlikte çalıştığımız grup arkadaşlarımızla ilgili bölüm.Sonradan olayın uzun yıllardır devam ettiğini ve önemli anlamda büyük bir sıkıntının içinde olduğumuzu anladık.Burası çok büyük bir tesis. üyelik ve ödemelerin şirket hesabına geçmesi gerekirken paranın kişisel hesaplarına aktarıldığını gördük ve tespit ettik.Havale ve nakit alımlarda hep kişisel hesaplarını kullandıklarını veya elden para aldıklarını tespit ettik. , kredi kartı vs değil şirket hesabında üyeler çoğunlukla borçlu olduğu için ve sonrasında bu kontrol sürecini daha da yakından takip ediyoruz.Burada üyeler tarafından mağdur olduk.İki üye de bize karşı mağdur oldu.Bu süreç bize kazandırdı. önemli bir anlamda bizi çok büyük sıkıntıya sokuyor.

EN AZ 7-8 YILLIK ÇALIŞANLARIMIZ

Merve Kara, Her departmanın bir yöneticisi vardır. Doğal olarak bu yönetici bu sistemlerle ilgili her konuda yetki sahibidir. Yetkisi gereği yapılan bu para akışında, üyenin bize, şirkete veya yönetime herhangi bir şekilde borçlu görünmesine dikkat etmeden geçişleri çok rahat bir şekilde verdiler. Yazılı olarak farkında olmadığımız bir durumdu. Doğal olarak kontrol sürecinde bunu fark ettik. Bu ekip arkadaşlarımız en az 7-8 yıldır birlikte olduğumuz çalışanlarımızdır. Aslında üyelerin bu ödemeyi yaparken kişisel hesaplarını sorgulamamalarının temel sebebi yıllardır burada çalışıyor olmaları ve insanlara güven duymalarıdır. Yani insanların kendilerine olan güvenini sarstılar” dedi.

BORCA BAKAN ÜYELERİN GİRİŞ HAKKI YOKTU

Denetim sürecinin başladığı an itibariyle doğal olarak borçlu olan üyelerin girme hakkı yoktu. Doğal olarak burada insanlar bir hizmet karşılığında bir bedel ödüyorlar ve bu paranın akışı kuruma değil kendi şahsi hesaplarına olduğu için hizmet fikri karşılıklı olarak bize üyelikleri ile ilişkilendirilmeye başlandı. Hem üyeler hem de yönetim tarafından bir şikayet vardı. Şöyle ifade edeyim, biz çok büyük bir spor merkeziyiz. Şu anda sirkülasyon bir yana, minimum taban olarak 5 bin üye portföyümüz var. Hızla şu sıralar bir çok insanda bire bir sıkıntılar yaşıyoruz.

1.5 MİLYON TL’Yİ AŞTIĞINI BELİRLEDİK

İşletmenin avukatı Büşra Bengi Yayla, “Yanılmak amacıyla kurulan örgütün faaliyeti kapsamında dolandırıcılık ve güven suistimalinin işlendiğine inanarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Müvekkilim yabancı yatırımcı ile çalışmaya başladıktan sonra yabancı yatırımcının sisteme girişi neticesinde bu işlemleri ve suçları farkettik. Suç böyle işlenmiştir, müvekkilimiz bir sistem kullanmaktadır. Üyeler bu sistem üzerinden denetlenmektedir. Üyelerin fiyatlarını yatırıp yatırmadıkları bu sistem üzerinden izlenir. Üyeler ücretlerini ödemedikleri halde spor salonuna girmelerine izin verildi. Aslında, üyeler fiyatlarını yatırdılar. Ancak üyelerin yatırdığı bedeller müşterimizin hesabına değil kendi hesabına bizim hesabımıza yatırılmıştır. Failler hesaplara yatırılan paranın miktarından emin olmasa da 1.5 milyonu geçtiğini tespit ettik. Müvekkilimiz kontrolünü elinde tutmasına rağmen yeni üyelerin başvurusu ile yeni mağduriyetlerin oluştuğunu tespit etmekteyiz” dedi.

REKORLARLA GÖSTERDİKLERİNİ GÖRDÜK

Avukat Yayla Sistem’deki açığı tespit ettikten sonra müvekkil üyelerle iletişime geçtiğinde üyelerin fiilen çalışanlardan birinin hesabına para yatırdıklarını ve yatırılan parayı dekontlarla bize ispatladıklarını gördük. Akabinde üyelere bu konudaki mağduriyetlerinin giderilmesi için savcılığa suç duyurusunda bulunmaları gerektiğini söyledik. Savcılığa da suç duyurusunda bulunuyorlar. Bu dava, örgütsel faaliyet kapsamında işlenen nitelikli dolandırıcılık ve inancı kötüye kullanma suçunu teşkil etmektedir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu