Haber

İSTANBUL-CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN TAMAMLANMAYAN İŞLERİ 28 MAYIS’TA TAMAMLAMASI GEREKİYOR

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Yurttaş Dernekleri Toplantısı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Erdoğan, “Aramızdaki sevgiyi, her yenilgiden sonra milleti aşağılamayı anlayamayanlar, ancak kendi karakter kusurlarını gösterirler.” Seçim gecesinden sonra olanları gördünüz. Şimdi geriye yarım kalan işleri 28 Mayıs’ta tamamlamak kaldı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Vatandaş Dernekleri Buluşması’na katıldı. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesine ziyaretlerinin devam edeceğini ve Pazar günü Defne Devlet Hastanesi’nin açılışını yapacaklarını söyledi. Yabancı seçmene çağrıda bulunan Erdoğan, “Yarından itibaren yurt dışında oy kullanma başlayacak. Bu sayıda yurt dışındaki kardeşlerimizi ve vatandaşlarımızı hassasiyetler konusunda bilgilendirelim” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL TÜRKİYE’NİN KENDİSİDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul ülkemizin sadece en büyük şehri değil, İstanbul Türkiye’nin ta kendisidir. Bu şehir, ülkemizin 81 ilinden, 922 ilçesinden istisnasız insan barındırır. Bu insanlar, kimi birinci kuşak, kimi ikinci. nesil, bazı üçüncü nesil ve eski nesil İstanbullular da bu şehrin en büyük zenginliğidir.Bu vatanı, bu şehri atalarının malı sananlar, istedikleri kadar parçalasınlar, İstanbul Anadolu’dur, İstanbul Trakya’dır, İstanbul Türkiye’dir.Üstelik İstanbul, Balkanlardan Kafkasya’ya, Kırım’dan Kuzey Afrika’ya tüm yurdumuzu kucaklayan bir anadır.Cetdede’nin evinde hepimizin kalbinin yarısı olduğunu biliyorum. Rize ile kalbimiz kırılmaz, siz de geçmişinizle bağlarınızı korursunuz, çok iyi yapıyorsunuz dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdurrahim Karakoç’un “Anadolu Sevdası” şiirini de okudu.

ÖLÜMÜNDEN SONRA MİLLETE YARALANMALARI KENDİ KARAKTERLERİNİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün, tıpkı kendi ülkemizde olduğu gibi, kalıplaşmış kalıpları dışarıda bırakarak, gönül perdelerimizi kaldırarak, en saf ve en samimi yanımızla bir aradayız. Tüm siyasi hayatımız bu aşkı aramakla ve bu aşktan aldığımız güçle milletimize hizmet etmekle geçti. İstanbul’da büyükşehir belediye başkanı olduk, Türkiye’nin başbakanı ve cumhurbaşkanı olduk. Bu arayıştan ve bu kararlılıktan asla vazgeçmedik. Siyaset zor bir sınavdır. Özellikle güç, ateşten yapılmış bir gömlek giymektir. Biz ise yaklaşık yarım asırdır siyasette milletimizin huzurundayız. Aynı şekilde 21 yıllık iktidarımız boyunca da bütün sınavlardan geçtik. Yani her konuda defalarca testlere tabi tutulmuş olsak da bugün karşınızda asık suratla durabiliyoruz. Bunun sırrına ulaşmak isteyenler önce milletimizle aramızdaki gönül bağını fark etmelidir. Aramızdaki sevgiyi anlayamayanların her yenilgiden sonra milleti aşağılaması sadece kendi karakter kusurlarını gösteriyor. Seçim gecesinden sonra olanları gördünüz. Tek başına depremzedelerimize gösterilen saygısızlık onların fay hattını sonuna kadar doldurmaya yeter” dedi.

BİZ; KİM NE KADAR OY ALMIŞ ONA BAKMIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin başına gelen en büyük felaket olan 6 Şubat depreminin ardından biz depremzedelerimiz için gece gündüz çalışırken onlar ne yaptı? Haydi, anladık ki tutmadılar. Hamdolsun” tüm kurumlarımıza, belediyelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza depremzedelerimizin yaralarını sarıyoruz.Olsa da olmasa da olur.Seçimden sonra depremzede kardeşlerimize bırakın siyaseti aşağılamayı, ahlak ve insanlık, utanmadan, kızmadan, onların gerçek yüzü bu, onlara uyarsan, gidip kendi sözleriyle oy verirsen eline ne geçer, hayır, kendi iradenle farklı bir karar verirsen, dünyayı başınıza yıkacaklar, size hakaret ve kabalık bırakmayacaklar.Faşizm onların ruhuna işlemiş.Oysa bölücü örgütle, FETÖ’yle, tefecilerle, küresel medyayla, emperyalistlerle yol yürüyenlerden daha ne beklenir ki. Kandil’den talimatları nereden alıyorlar? Terör örgütünün şehirdeki uzantılarından biri. Talimatı nereden alıyoruz, Tanrı’dan ve ulustan? Bu bizim çizgimiz. Başka bir tıbbi hat bize yaklaşamaz. CHP, Defne’de oyların yüzde 80’ini aldı. Biz yüzde 20’yiz. Daha da aşağı olabilir ama hastaneyi biz yaptık. Onlara rağmen başardık. Pazar günü açmayı düşünüyoruz. Çünkü kaç oy aldığımıza bakmıyoruz. İnsanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olandır hükmüne göre hareket ediyoruz” dedi.

T

KULLANICI OLSALAR SİZE KURUŞ VERMEZLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz, hangi maskeyi takarsa taksın, hangi ihaneti yaparsa yapsın, bunların gerçek yüzünü bildiğini ve gördüğünü bir kez daha ispatlamıştır. Milletin başımızda yeri var Peki ne dediler Yıkacağız dediler Neyi yıkacaklar Vatana ve millete kazandırdığımız eserleri yıkacaklar dediler. ‘Çekeceğiz’ Nereden çekilecekler Türkiye’nin terör örgütlerinden sınırlarını korumak için oluşturduğu güvenlik koridorlarından çekilecekler arkanıza bakın polisim mi askerim mi sanıyorsunuz böylesini bulunca fırsat verin size izin verecekler ne polisim ne jandarmam ne askerim size böyle bir fırsat vermez allahın izniyle serbest bırakacağız dediler kimi serbest bırakacaklar 51 kişiyi öldüren terörist Selo kim Diyarbakır’daki Kürt kardeşlerimizin… Bu ülkede hukuk devleti varsa, bu ülkede hukuk varsa Allah’ın izniyle biz iktidarda olduğumuz sürece adaletten başka sistem işlemez. Tek bir adım atılmıyor. Bununla da kalmayıp, devletten kovduğumuz bütün terörist temaslıları geri alacaklarını söylediler. dokunacaklarını söylediler. Neye dokunacaklar? Türkiye’nin gururuna, savunma sanayi projelerine, ülkemizin biriktirdiği ileri teknolojiye bu projelerle dokunacaklar. Onlar kimi yakalayacaksa biz ona yetişeceğiz dediler. Siyasette, sivil toplumda bu ülkeye ve millete hizmet etmiş herkesin peşine düşecekler. Kimden borç alacaklarını söylediler. 10 yıl önce tüm ilişkilerimizi kestiğimiz, yüzyıllardır bu ülkenin iliğini kemiğini sömüren tefecilerden borç para alacaklar. Londra tefecilerinden borç para alacaklardı. Kemal Bey tefeci de olsalar size kuruş vermezler dedi.

SİYASETTE BU ŞEKİLDE OLAN İNSAN, BU CİNSİYET Gafletini Yapmaz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kime borç vereceklerini çok iyi biliyorlar. İlişkilerimizi yeniden düzenleyeceğimizi söylediler. Bir yandan Rusya’ya saldıracağınızı söylediniz, bir yandan da ilişkilerimizi yeniden düzenleyeceğiz. Rusya hükümet sözcüsü ne dedi, ‘kanıtlayın’. Misafirim ol. Henüz bir şey yok, ‘Kanıtla’ dedi. Çünkü siyasette böyle bir yola giren insan böyle bir gaf yapmaz. Batının bütün ülkeleri ile görüşeceğiz, Amerika ile de görüşeceğiz. Rusya ile görüşeceğiz, Çin ile de görüşeceğiz. Bugüne kadar hepsiyle görüştük ama bunu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak yaptık. Hiçbirini dışlamadık. Amerika S400’leri geri verin dedi. hayır dedik Vatanseverleri bize vermediniz, biz savunmada bu adımı attık. Siz yapmadınız, biz de bu yola başvurduk. F16’lar ve F35’ler konusunda adam gibi durduk ve duruşumuzdan taviz vermedik.

BATI’NIN İSTEDİĞİNİ DEĞİL TÜRKİYE’NİN İSTEDİĞİNİ YAPARIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin en büyük ekonomik ortağı Rusya’ya yönelik yaptırımlara katılarak Batı ne istiyorsa onu yapacağız. Kemal Bey biz Batı’nın istediğini değil, Türkiye’nin istediğini yapıyoruz. Hangi günü savunursak, batı ne isterse onu yaparız lafa bak anlayışa bak arkana bak böyle şeyler bizim siyaset kitabımızda asla olmaz biz kapatalım onlar neyi kapatacaklar kapatacaklar dediler Bu ülkenin milli kurumlarına, milli menfaatlerini savunan bütün yapılara takviye verecekler, kimlere takviye verecekler, aile kurumumuzu ve çocuklarımızın geleceğini hedef alan sapkın akımların gelişip yeşermesine takviye verecekler. .CHP Genel Başkanının Cumhurbaşkanı olursa yapacaklarının listesini uzatmak mümkün.Lgbt’ye yol verecekler.Bu CHP LGBT mi?.Aile kurumumuzu asla lekeleyemeyiz.Çünkü seçimden önce söylediklerimiz, Anayasa değişikliği ile aile kurumunu kesin olarak güçlendirmek için gerekli adımları atacağız. Bu listede her şey var. Bu listede Kandil, Pensilvanya, tefeciler, LGBT’liler, marjinal örgütler, fitne ve kaos tüccarları ve bunların etrafını saran şakşakçılar var. Neler olup bittiğine karar veremeyen ittifak ortakları da var. CHP içindeki hiziplerin seçim sonrası hesapları da var. Gördüğünüz gibi, bu listede her şey var. Tek bir ülke, tek bir millet yoktur. Yahu Anadolu çocuğuna böyle şeyler yakışır mı? Gençtir, dürüsttür, gerçektir, kendi kendine yeterlidir, siyasetçisini kendisi gibi görmek ister. Milletimizin 28 Mayıs’ta sandıkta varlığını en güçlü haliyle hissettireceğine inanıyorum. Hemşehri Dernekleri olarak sizlerden çok daha büyük bir katılım ve büyük bir takviye bekliyorum. Buna hazır mıyız? Buna hazır mıyız? Bunun için seçim günü sonuçlar kesinleşene kadar sandıkları sıkıca tutmamız gerekiyor. Rahatlama, hayır. Ya birinci türden gerçekten kazanırsak, hayır, aman tanrım. Zafer sarhoşluğu içinde yola devam edemeyiz. Çok çalışacağız. Sana inanıyorum. Sana güveniyorum. Bizi hiçbir çabamızda yalnız bırakmadınız. Bu süreçte yanımızda olacağınızdan hiç şüphem yok. Trakya’nın kızlarına yakışır mı, Karadeniz’in uşaklarına yakışır mı? “Burası benim Türkiyem” şeklinde konuştu.

ARTIK BU ÜLKEDE KİMSE HER ŞEY DEVLET DEDİĞİNDE ZULÜMÜ HATIRLAMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Acısıyla tatlısıyla Cumhuriyetimizin birinci asrını geride bıraktığımız bir dönemdeyiz ve Türkiye Asrına hazırlanıyoruz. Bir yanda son yüzyılda bugün 104. kuruluş yıldönümü olan Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelişiyle başlayan, Cumhuriyetin ilanıyla zirveye ulaşan milli mücadelemiz var. 29 Ekim 1923’te. Yine diğer istikametinde geçen asrın diğer istikametinde yoksulluk, sefalet, zulüm, zulüm, darbeler ve birçok siyasi-sosyal ekonomik krizlerin milletimizin yüreğinde açtığı yaralar var. Bu öyle bir dönem ki ancak şairlerin diliyle anlatılabilir” dedi.

Yavuz Bülent Bakiler’in Anadolu şiirini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bu Türkiye’yi aldık, hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma hamleleriyle kendi asrını inşa etmeye hazırlanan bir ülke haline getirdik. 76 üniversiteden 208 üniversiteye 81 ilin üniversitesi kalmadı artık bu ülkede hiçbir vatandaşımız sağlık hizmetlerinden yoksun diye üzülmüyor. şu anda 20 şehir hastanemiz var.Her il ve ilçede hastanelerimiz bire bir durumda.Bu ülkede devlet denilince kimsenin aklına zulüm gelmiyor.Aksine şefkat geliyor, hizmet geliyor.Artık Türkiye’de. Bu memlekette ne ırmaklar boşa akar, ne tarlalar suya hasret kalır, ne ağaçlar gölge verir.Bu memlekette ne doğalgaz, ne petrol yerin altına hapsedilir, ne güneş boş yere doğup batar, ne de güneş boş yere akar. rüzgar boşuna esiyor. Bu ülkede kimse artık köyünde okulsuz, işsiz, hizmetsiz ağlamıyor. Anadolu artık acı ve hüzünlü değil. Geleceğe umut ve şevkle bakıyor. Bu değişimi hem İstanbul’da hem de kendi şehirlerinizde bizzat yaşayarak gördünüz.

TAMAMLANMAYAN İŞİN 28 MAYIS TARİHİNDE TAMAMLANMASI GEREKİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “21 yılda inşa ettiğimiz bu güçlü eser ve hizmet alt yapısı üzerinde ülkemizi daha yukarılara taşıyalım diyoruz. Türk Yüzyılı ile çocuklarımıza inançlı, huzurlu, müreffeh bir ülke ve bir gelecek bırakalım. İlk türünü 14 Mayıs’ta gerçekleştirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçiminde 27 milyonu aşkın oyla ve 49,5 oyla bunun meşalesini attınız. Meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı’na vererek 322 milletvekili ile iradenizin yönünü gösterdiniz. Şimdi sıra 28 Mayıs’ta yarım kalan işleri tamamlamaya kaldı. Siz buradan ayrıldıktan sonra memleketlerinizi arayıp yakınlarınıza, eşinize, dostunuza mesajımızı iletmenizi, 28 Mayıs’ta da sandıklarımızı sıkı sıkı tutmanızı istiyorum. selamlar. Rehavet yok, muzaffer bir coşku yok. 14 Mayıs’ı 28 Mayıs’ta bitirelim. 29 Mayıs’ı inşallah İstanbul’un fethi ile taçlandıracağız. Gerginlikten, çamur siyasetinden, provokasyondan medet uman fitnecilere inat, 28 Mayıs’ta 85 milyonla sandıkları bayram yerine çevireceğiz. Kaybedeceğini anlayanlar tarafından asla kışkırtılmayacağız. Türkiye’nin tökezlemesini bekleyenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz. 1 haftamız var Yarın Devlet Bey ile birlikte sarsıntılı bölgedeyiz. Pazar günü yine iki ilin dere bölgesinde bire bir oluyoruz. Salı günü iki il olarak yine sarsıntı bölgesindeyiz. Bunlardan biri de Sivas olacak. Allah yardımcımız olsun. Rabbim bizleri vatanımıza ve milletimize hizmet yolundan ayırmasın diyorum. Sevginiz, coşkunuz, desteğiniz ve kardeşliğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca yarından itibaren yurt dışında oy kullanma işlemi başlayacak. Yurt dışındaki kardeşlerimizi ve vatandaşlarımızı da bu konudaki hassasiyetleri bilgilendirmemiz gerektiğini söyledi.

haber-celtikci.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu