Haber

İspanya’da otobüs kazasında ölü sayısı 7’ye yükseldi

İspanya’nın kuzeybatısındaki Galiçya bölgesinde 24 Aralık’ta bir yolcu otobüsünün nehre düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükseldi.

İspanyol basınında yer alan habere göre, Lugo ve Vigo şehirleri arasında seyahat eden otobüsün kayıp ihbarı üzerine Lerez Nehri’ne devrilmesi üzerine arama çalışmalarına bu sabah yeniden başlandı.

Yapılan çalışmalar sonucunda 50’li yaşlarında bir kadının cesedine ulaşıldı. Böylece kazada toplam ölü sayısı 7’ye yükseldi.

Kazanın bilançosuna ilişkin basında yer alan ilk haberlerde 6 ölü ve 2 yaralı olduğu belirtilmesine rağmen, otobüs şoförü ve bir yolcu, kazadan sağ kurtulan yolcunun oğlu, annesiyle seyahat ettiğini bildirdi. bir kadın yolcu daha bulunması üzerine bu sabah havadan ve karadan arama çalışmalarına yeniden başlandı. başlatıldığı bildirildi.

Öte yandan güvenlik güçlerinin kazayla ilgili soruşturması sürerken, olayın çıkış nedeni henüz netlik kazanmadı. Kaza anında bölgede şiddetli sağanak yağış olduğu bildirildi.

Otobüs şoförü üzerinde yapılan alkol ve uyuşturucu testi sonuçlarının da negatif çıktığı belirtilirken, kaza ve güvenlik yetkililerinin soruşturmasının devam ettiği bildirildi.

Öte yandan otobüsün enkazının nehir yatağından kaldırılması için nehrin debisinin düşmesinin beklendiği belirtildi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de kazada yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu