Ekonomi

Gün Ortası Hisse Senedi Hareketleri: Apple Düşüyor; Palantir ve Micron Yükseliyor

Investing.com — Amerika Birleşik Devletleri’ndeki başlıca hisse senedi endeksleri, geçen hafta beklenenden daha zayıf istihdam rakamlarının açıklanmasının ardından Federal Rezerv’in bu yıl içinde faiz oranlarını düşürmeye başlayacağı beklentileri nedeniyle Pazartesi günü değer kazanarak yükseliş eğilimini sürdürdü.

İşte bugün Amerika Birleşik Devletleri’nde en önemli hisse senedi performanslarından bazıları:

Apple (NASDAQ:AAPL) hisseleri, Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway’in (BRKa) iPhone ile tanınan şirketteki yatırımını azalttığı haberinin ardından, önceki iki seanstaki yukarı yönlü hareketini tersine çevirerek %0,7 oranında düştü.

Paramount Global‘in oy hakkı olmayan B Sınıfı hisseleri (PARA), medya şirketinin Apollo Global Management (APO) ve Sony ‘den (SONY) gelen potansiyel bir satın alma teklifini değerlendirmesiyle %3 arttı.

Luminar Technologies (LAZR) hisseleri, şirketin işgücünü yaklaşık %20 oranında azaltacağını açıklamasının ardından %5 oranında düşüş gösterdi.

Perficient (PRFT) hisseleri, İsveçli özel sermaye şirketi EQT’nin (EQTAB) dijital danışmanlık şirketini yaklaşık 3 milyar dolar değerinde ve tamamı nakit olarak ödenecek bir işlemle satın almayı planladığını duyurmasının ardından %53 oranında arttı.

Spirit Airlines (SAVE) hisseleri, düşük maliyetli havayolu şirketinin özel kalemlere göre ayarlanmış üç aylık net zararının finansal analistlerin tahmininden daha büyük olduğunu ve çeyrek gelirinin tahminleri karşıladığını bildirmesinin ardından %9 düştü.

Kripto para madencilik şirketleri Riot Platforms (NASDAQ:RIOT) ve Marathon Digital (NASDAQ:MARA) hisseleri, Bitcoin’in değerinin 65.000 $ seviyesine yaklaşmasıyla artış gösterdi.

Pioneer Natural Resources’ın yerini alarak 8 Mayıs’ta S&P 500 endeksine katılması planlanan enerji firması Vistra (VST) hisse senedi fiyatında %1,2’lik bir artış yaşadı. Pioneer, geçtiğimiz Cuma günü tamamlanan 60 milyar dolar değerindeki bir işlemle petrol ve gaz şirketi Exxon (NYSE:XOM) Mobil (XOM) tarafından satın alındı.

Micron Technology (MU) hissesi, yatırım şirketi Baird’in notunu ‘outperform’a yükseltmesinin ardından %4,5 oranında artış gösterdi. Finansal analistler, hisse senedinin fiyat artışı için önemli bir potansiyele sahip olduğuna inanıyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Palantir (PLTR) hissesi, şirketin bugün piyasa kapandıktan sonra açıklanması beklenen ilk çeyrek kazanç raporu beklentisiyle %6 oranında yükseldi.

Amgen (AMGN) hisseleri, geliştirmekte olduğu zayıflama ilacıyla ilgili olumlu hava nedeniyle Cuma günü önemli bir artış yaşadıktan sonra %4,3 oranında geriledi. Bugünkü fiyat düşüşüne rağmen, hisse senedi geçen Perşembe gününden bu yana yaklaşık %8 oranında değer kazandı.

Louis Juricic tarafından hazırlanan ek rapor

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

haber-buharkent.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu