Ekonomi

Fed’in %2 enflasyon hedefine ulaşmak için çabalarını yoğunlaştırması gerekebilir

Bugün Minneapolis Federal Reserve Bank Başkanı Neel Kashkari, Fed’in %2 enflasyon hedefine ulaşmak için daha fazla adım atması gerekebileceğini öne sürdü. Bu görüş yakın zamanda açıklanan güçlü ekonomik veriler ışığında ortaya çıktı.

Kashkari, Bloomberg Televizyonu’na verdiği röportajda niyetini dile getirdi. Kashkari, sürekli olarak yüksek seviyedeki ekonomik aktivitenin, siyasetin şu anda varsayıldığı kadar katı olmayabileceğinin göstergesi olabileceğini belirtti. Kashkari, “Faaliyetlerin bu kadar sıcak olmaya devam etmesi, politikanın şu anda varsaydığımız kadar katı olup olmadığını sorgulamama neden oluyor” dedi.

Kashkari, güçlü ekonomik aktivite devam ederken enflasyonun da artmaya devam etmesi halinde bunun ek önlemlerin gerekli olabileceğine işaret edeceğini ekledi. Kashkari şu anda ekonominin zayıfladığına dair önemli bir işaret görmüyor.

Geçen hafta ABD Merkez Bankası gösterge faiz oranını %5,25 ile %5,50 arasında tuttu. Ancak enflasyonun hedef orana geri getirilmesi için borçlanma maliyetlerinin daha da artırılması ihtimaline açık olduğunu söyledi.

Kashkari’nin açıklaması, Fed’in fiyat baskılarını kontrol altına almak için yapması gereken daha çok iş olduğunu belirttiği Pazartesi günü yaptığı açıklamalarla örtüşüyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

korkutajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu