Yaşam

Cumhuriyetimizin 100. Yılında “100 Doktora” Eğitim Bursu

Bu yıl itibarıyla Türkiye’de 8 milyon 296 bin üniversite öğrencisinin 358 bini yüksek lisans, 109 bini doktora öğrencisi var. Son dönemde kendini geliştirmek, hedeflediği mesleğe ulaşmak ve akademisyenlik mesleği yapmak amacıyla doktora yapanların sayısı oldukça fazladır.

Bu doğrultuda dünya çapında bir araştırma üniversitesi olma yolunda çeyrek asrı geride bırakan Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), 100 Doktora Bursu ile gelecek yüzyıllarımıza ışık tutacak bilim insanları yetiştirmeyi hedefliyor. Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. yüzyıl ve genç yetenekleri keşfetmek. Bu bağlamda 100. Yıldönümümüzde 100 Doktora öğrencimize eğitim bursu sağlayacağımızı gururla ve mutlulukla belirtmek isterim.”

“Ülkemize En Değerli Hediye Gelecek Yüzyılı Tasarlayacak Bilim İnsanları Yetiştirmektir”

Bahçeşehir Üniversitesi, bu yıl okulun tüm paydaşlarını kucaklayan birçok farklı etkinlik ve projeyle Üniversite tarihine iz bırakmayı hedefliyor. BAU, bu anlamlı yıl dönümünü kutlamak için 100 öğrenciye “100 Doktora Bursu” verecek. Konuyla ilgili konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Gelecek nesilleri yetiştiren ve bilimin ışığında emin adımlarla ilerleyen Üniversitemizin 25. yılında, Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim Cumhuriyet” diyerek gösterdiği yolda her zaman ortak olacağız. Dünyaya katkı sağlamaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında ülkemize kazandıracağımız en değerli hediyelerden birinin gelecek yüzyılı tasarlayacak bilim insanları yetiştirmek ve genç yetenekleri keşfetmek olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda 100. Yılımızda 100 Doktora öğrencimize eğitim bursu sağlayacağımızı gururla ve memnuniyetle belirtmek isterim. buradaki amacımız; Ülkemizi bilim, sanat, teknoloji ve sanayi gibi birçok alanda öncü konumlandıracak, bilim ekosisteminin kalitesini yükselten çalışma ve projeler üretecek, inovasyon, girişim ve yeni Ar-Ge’ye öncülük edecek nitelikli insanlar yetiştirmektir. teknolojiler.

“Kaliteli Akademik Başarılara Ulaşacak Adayları Destekleyeceğiz”

Bursa hakkında detaylı bilgi veren Bahçeşehir Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. kim yüksek kaliteli akademik başarılar elde edecek. Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, bu hedefe ulaşmak için her türlü çabayı göstererek Türk Bilim Dünyasına katkıda bulunmaktan gurur ve mutluluk duymaktadır.”

“4 Farklı Burs Kategorisinde Değerlendirilecekler”

Doktora eğitimine devam etmek isteyen Türk ve yabancı uyruklu tüm adaylar için bursun geçerli olduğunu belirten Prof. ve YÖK tarafından belirlenen doktora programına kabul süreci. Başvuru belgelerini eksiksiz olarak tamamlayan adaylar, sonrasında bilim sınavına ve mülakata tabi tutulacaklardır; BAU Bilim İnsanı Yetiştirme Doktora Programı, Girişimci Doktora Programı, CIFAL-Unitar Doktora Programı ve BETAM Doktora Programları kapsamında 4 farklı burs kategorisinde değerlendirileceklerdir.” Aday öğrenciler, 3 Nisan Pazartesi gününden itibaren burslu programa başvurabilecekler.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu