Ekonomi

Borsa İstanbul bugün nasıl hareket etti?

Investing.com – BİST 100Günün ilk yarısında satıcılarla hareket ettikten sonra, günün sonunda reel artan taleple yüzünü çevirdi.

Güne 5.378 puandan başlayan BIST 100 endeksi, önce hafif dalgalı bir seyirle 5.400 seviyesini test etti, ardından gün içi süreçlerde 5.340’a kadar geriledi. Günün sonunda gerçek alıcıların harekete geçmesiyle 5.400’ün üzerine çıkmaya başlayan endeks, anın prestijiyle günlük %0,7 değer artışına sahip.

Son saat girildiğinde ortalamanın üzerinde fiyat artışı olan segmentlerin başında %5’e yakın kazananlar bankalarVe telekomünikasyonorada. basit metallerVe maden ürünleri bugün ise %2’lik düşüşle en çok satış yapılan segmentler oldular. Ana dalların ortasında Sanayi, %0,25 maliyet kaybı yaşarken hizmetkesit bugün yatay kaldı. finansÖte yandan bankalardaki artış bazında yüzde 2,5’e yakın bir artışı var.

BIST 100 endeksinde yer alan hisse senetleri arasında bugün ortalarda NTHOL, ISCTR, ÇANTALAR, KZBGYVe AKFGY%6 artışla en çok kazandıran hisse senetleri konumunda. GİBİ YAPMAK , bugün taban fiyatında kalırken en çok kaybeden pay oldu. daha sonra KARSN, ISDMRVe OYAKÇBİST 100’de en çok değer kaybeden hisseler arasında %4’lük düşüşle başı çekti.

GCM Yatırım’dan Kudret Ayyıldır, bugünün borsa yorumundayazdı:

Dış piyasalarda Asya endeksleri Nikki Günü negatifte kapatan Avrupa endekslerinde genel olarak ılımlı bir alım eğilimi var. ABD borsaları ise dünkü negatif kapanışın ardından güne yatay başladı. ABD’de özel departman istihdamıBeklentileri aşan ABD borsaları, Fed Lideri Powell’ın konuşmasına odaklandı.

Author: Günay Caymaz

ulukislahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu