Ekonomi

BofA, bulut talebi nedeniyle Seagate hisse senedi hedefini 110 dolara yükseltti

Çarşamba günü BofA Securities, Seagate Technology (NASDAQ:STX) için görünümünü güncelledi ve hisse senedi fiyat hedefini bir önceki 100$’dan 110$’a yükseltirken, hisse senedi üzerindeki Al notunu korudu. Firmanın analisti, Seagate’in önceki beklentilerinin orta noktası ile uyumlu olan son kazanç açıklamasına atıfta bulundu.

Rakamlar analistin tahminlerinin biraz altında olsa da Seagate’in, özellikle Isı Destekli Manyetik Kayıt (HAMR) teknolojisinin benimsenmesi hızlandıkça, sabit disk sürücülerine (HDD’ler) yönelik artan bulut talebinden faydalanması bekleniyor.

Seagate’in mali durumu, Mart ve Haziran çeyreklerinde brüt kar marjının 160 baz puan artacağı beklentisiyle umut verici görünüyor. Şirketin daha önce yaptığı fiyat artışları ve HAMR sürücüleri müşterilerin beğenisini kazandıkça potansiyel fiyat artışları bu iyimser görünüme katkıda bulunuyor.

Analist, Seagate’in seküler bulut talebi trendlerinden, mevcut dip seviyelerden gelir ve marj toparlanmasından ve daha yüksek kapasiteli HAMR HDD’lere geçişten yararlanmak için güçlü konumunu vurguladı.

Finansal modeller, işletme sermayesinin çözülmesi nedeniyle FCF’nin karlılığın gerisinde kalma olasılığına rağmen, Seagate için 2024 ve 2025 mali yıllarında pozitif serbest nakit akışı (FCF) öneriyor.

Sermaye harcamalarının (capex), 23 mali yılındaki 316 milyon dolardan 24 mali yılında 212 milyon dolara düşeceği ve önemli bir kısmının 24 mali yılının ilk yarısında gerçekleşeceği öngörülmektedir. Yatırım harcamalarındaki bu düşüş eğiliminin sonraki yıllarda da devam etmesi beklenmektedir.

Bu faktörlerin bir sonucu olarak, firma Seagate için gelir ve hisse başına kazanç (EPS) tahminlerini ayarladı. 110$’lık yeni fiyat hedefi, 2025 takvim yılı tahmini 8,34$’lık EPS’nin 13 katına dayanıyor ki bu da önceki 12 katına göre hafif bir artış anlamına geliyor.

Firma, Seagate yönetiminin temettü seviyelerini koruma ve borcu 5 milyar doların altında tutma taahhüdünü kabul ediyor ve bunun ardından şirketin hisse geri alımlarını yeniden başlatmayı düşünebileceğini belirtiyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu