Haber

Bakanlar Mardin’de aday tanıtım programına katıldı

Şehmus EDİS / MARDİN (İGFA) – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, partisinin Mardin’deki İlçe Aday Tanıtma Toplantısına katıldı. Artuklu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, AK Parti Merkezi Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Orhan Miroğlu, AK Parti Mardin İl Başkanı Vaha Alma, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Erin, AK katıldı. Parti Mardin milletvekilleri. Faruk Kılıç ve Muhammed Adak, ilçe belediye başkan adayları ve partililer katıldı. Toplantıda ilçe belediye başkan adayları Artuklu’da Mehmet Tatlıdere, Kızıltepe’de Ali Ertaş, Derik’te Faruk Necimoğlu, Yeşilli’de Hayrettin Demir, Ömerli’de Hüsamettin Altındağ, Mazıdağı’nda İlhameddin Belek, Nusaybin’de Mehmet Çelik, Dargeçit’te Mehmet Çelik oldu. Mehmet Cüneyt Aksoy’un Savur’da Engin Uğur Hamidi, Midyat’ta ise Veysi Şahin olacağı açıklandı.

‘KALKINMA YERELDE BAŞLAR’
Burada konuşan Bakan Işıkhan, AK Parti teşkilatlarına güvendiğini belirterek, “Türkiye’nin kalkınma ve kalkınma yolculuğunu 2009 yılında zirveye taşıyan AK Parti’nin yönetsel vizyonu ve belediyecilik anlayışıyla Mardin bu coğrafyanın parlayan yıldızı olacaktır.” Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde geçen 21 yılı bugünlere taşıdık. Bir Mardinli bakan olarak buraya geldiğimizde bunu her fırsatta vurgulamaktan onur duyuyorum. Bu şehre, bizi yetiştiren bu topraklara. ;Vefa borcumuz var değerli kardeşlerim.Bunu asla unutmadık.Unutmayacağız.Bu toprakların göbeğinde büyüyen hemşerilerimin herbirinden şunu unutmamalarını rica ediyorum.

Ata topraklarına bağlılık; Kendi varlıklarına, mevcut potansiyeline, taşlarına, toprağına sahip çıkarak ödenir. Yakarak, yok ederek değil; Yaparak, güzelleştirerek, çalışarak ödenir. Bu şehrin insanlarına en yeterli hizmeti sunarak; Yollarını, köprülerini, bağlarını, bahçelerini, havasını, suyunu koruyarak ödeniyor. Bu anlayışla 21 yıldır ‘Kalkınma yerelden başlar’ diyerek şehirlerimizin can damarı olan AK Parti, bu vefanın doğru adresidir. Şimdi; Bize takdiri, samimiyeti öğreten, geçmişine sahip çıkan, geleceğini güzelleştiren bu topraklara vefa borcumuzu ödemenin zamanıdır. “Türkiye’yi doğudan batıya, kuzeyden güneye dokuyan, çağlar boyu ülkemizi geleceğe taşıyan, gece gündüz çalışan, zorluklara meydan okuyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a vefa borcumuzu ödemenin zamanı gelmiştir.” Zalimlerin sırdaşı, gariplerin yoldaşıydı” dedi.

‘HEDEFİMİZ TÜRKİYE’Yİ DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ 10 ÜLKESİ ARASINA YERLEŞTİRMEK’
Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, şunları söyledi:
“Sevgili kardeşlerim, yaptığımız hizmetleri sayarsak zaman yetmez. Şimdi bunları yaparken çok şey yaptık, sessiz devrimler yaptık. İnsanların birbirine merhaba diyemediği o sıkıntılı dönemlerde, başkalarının hayal bile edemeyeceği maddeleri piyasaya sürdük, tüm yasakları bir kenara atarak çöpe gönderdik. Yolumuza devam ediyoruz. Bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırmayı kendimize düstur edindik. Artık 24 saat yayın yapılıyor. 28 Şubat’ta tüm yasakları kaldırdık. Artık vakit kalmadı.

Şimdi sıra belediye seçimleri ve yerel yönetimlerde.

Değerli kardeşlerim, biz bireylerin hak ve özgürlüklerinin önündeki tüm engelleri, tüm yasakları kaldırmaya çalışırken, bu yasakları koyanlarla, milletin kişilik hak ve özgürlüklerini tehdit edenlerle birlikte başkaları da birlikte hareket etmeye başladı. ve onları tehdit olarak görenler. Hepsi bir araya geldi ama yine de milletimiz önümüzü açtı. Cumhurbaşkanımızı seçti ve iktidara getirdi. Siyasi hayatları milletin özgürlüklerini engellemek, yok etmek, yasaklamak üzerine kuruluydu. Eski partinin etrafında birleşerek 6 kişilik bir masa oluşturdular. Biz bu reformları yaparken, sessiz devrimler bizi engellemek, iktidardan uzaklaştırmak için bir araya geldiler. Ne oldu? 6 kişilik sofrayı kurdular, milletimiz masayı alt üst etti, şimdi kendi dertleriyle baş başa kaldılar. Artık hedeflerimiz var. Amacımızı tek cümleyle söyleyeyim; Türkiye’yi dünyanın en ileri, en müreffeh, en gelişmiş, demokrasisi en ileri 10 ülkesi arasına yerleştirmek. “Asıl amacımız bu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu