Ekonomi

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin Limanı Genişletme Projesinin önemine değindi

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, istihdamı, kalkınmayı ve ekonomik refahı artıracak yatırımlarla Akdeniz ve Mersin’in çok özel bir konuma yükseleceğinin altını çizdi. Gültak, 6 bin kişiye doğrudan istihdam, 10 bin kişiye dolaylı istihdam sağlayacak ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Mersin Limanı Genişleme projesinin bu bağlamda lokomotif rol oynayacağını belirterek, “Proje, Kent ve ülke ekonomisine tarihi yatırım.”

Heyet, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ı makamında ziyaret ederek birçok konuda fikir alışverişinde bulundu.

Ziyaretin ardından bir değerlendirme yapan Önder Gültak, “6 bin kişiye doğrudan, on binlerce kişiye dolaylı istihdam. 500 milyon dolarlık dev bir yatırım. Bu güzel şehre taş koyan herkesten Allah razı olsun, Allah razı olsun” dedi. bu güzel ülke. Akdeniz için kalbimiz Mersin’dir.” “Bu aşkın tarihi sorumluluğunu alarak tarihi projelere imza attık. Son 5 yılda, geçmiş 50 yılın hayali olan, gelecek 50 yıla değer katacak projeleri hayata geçirdik. Huzur var, hizmet var, kardeşlik var” Akdeniz’de birlik ve beraberliktir” dedi.

Mersin’in Türkiye’nin lojistik merkezi ve dünyaya açılan kapısı olduğunu vurgulayan Gültak, “Mersin, Asya, Orta Doğu ve Avrupa’nın ortasında, büyük yük gemilerinin yanaşabildiği, resiflerin, bariyerlerin bulunmadığı bir liman kentidir. MIP’den Mersin “Limanın genişletilmesi projesi önemli. Çünkü kapasiteyi artırmadan hedeflediğiniz rakamlara ulaşamazsınız. Bu anlamda kent dinamiklerine önemli bir görev ve sorumluluk düşüyor” dedi. – MERSİN

olur-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu