Haber

16. Travel Turkey Fuarı’nda Bornova farkı

Travel Turkey İzmir (TTI) Fuarı 16. kez Fuar İzmir’de düzenlendi. Bornova Belediyesi her zaman olduğu gibi bu yıl da renkli standıyla düzenlemede yerini aldı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir’in bilinen tarihi olan 8 bin 500 yıllık Yeşilova Höyüğü’nün bulunduğu Bornova’yı turizmde de bir çekim merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

8-11 Aralık tarihleri ​​arasında Fuar İzmir’de düzenlenen Travel Turkey İzmir 2022’de yerini alan Bornova Belediyesi yine ilgi odağı oldu. İzmir’in bilinen tarihini 8500 yıl önceye tarihlendiren Yeşilova Höyüğü, Homeros Mağaraları, Kurtuluş Savaşı’nın sembol bölgelerinden Belkahve’deki Çet Anı Konağı, Levanten Konakları ve ilçenin coğrafi tescilli eserleri, Maskat Üzümü ve Kınası Bamya, yüksek fiyatla tanıtıldı.

Bornova Kültür Adası Projesi

A Salonu’ndaki stantta Bornova Kent Tarihçisi ve Yazar Altan Altın, Bornova Kültür Adası’nın desteğiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi öncülüğünde Dünya Kenti İzmir Derneği, Levantenler Derneği, Hizmet Dairesi Çalışanları Eğitim ve Dayanışma Derneği, ilçenin tarihi ve kültürel varlıklarının turizme kazandırılması amacıyla Ziyaretçilere projesi hakkında detaylı bilgi verdi. Bornova Belediyesi Halk Dansları grubu ise ziyaretçilere zeybek gösterisi yaptı.

Hedefimiz turizmde bir cazibe merkezi olmak.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Bornova’yı turizmde bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Mustafa İduğ, “Burası ilklerin şehri Bornova’da birçok müzenin yanı sıra Yeşilova Höyüğü, Homer Mağaraları, Belkahve ve Levanten İzmir’in bilinen tarihini 8 bin 500 yıl öncesine dayanan konaklar… Biz de İzmir’in güzelliklerini tanıtmak için Travel Turkey’de yerimizi aldık.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu